Verzinkboren metaal voor Staal, RVS en Aluminium (2024)

Bij Industore kunt u terecht voor Phantom verzinkboren / verzinkfrezen, voor het verzinken en ontbramen van gaten in diverse metaalsoorten.

Bekijk ons uitgebreide assortiment verspanen.

Wat is een verzinkboor?

Een verzinkboor wordt ook wel een soevereinboor of verzinkfrees genoemd. Een verzinkboor heeft een tophoek van 90 graden, waarmee u gaten kunt verzinken. Verzinkboren zijn geschikt voor vele materialen zoals: ongelegeerd en gelegeerd staal, roestvaststaal / RVS, gietijzer, aluminium, koper, messing, brons en kunststof.

Verzinkboren metaal voor Staal, RVS en Aluminium (1)

Hoe werkt een verzinkboor?

Met een verzinkboor kunt u een boorgat bewerken, zodat een schroef niet uitsteekt en dieper komt te liggen in het materiaal. Het verzinken van gaten zorgt voor een nette afwerking.

Verzinkboren kunt u onder andere gebruiken voor:

  • Het verzinken / soevereinen van schroefkoppen in diverse materialen.
  • Het ontbramen van gaten.
  • Het afschuinen van gaten.

Hoe kunt u een verzinkboor gebruiken?

Allereerst moet u een gat boren met bijvoorbeeld een HSS spiraalboor, voordat u de verzinkboor gebruikt. De verzinkboor kunt u niet gebruiken om gaten te boren. Wanneer u een gat heeft geboord met een HSS spiraalboor, kunt u de verzinkboor op bijvoorbeeld eenaccuboormachine zetten. Een verzinkboor kunt u niet gebruiken in combinatie met een schroefmachine die voorzien is van een klop- of slagfunctie. Een slag- of kopfunctie zorgen ervoor dat de snijkanten van de verzinkboor behoorlijk kunnen beschadigen.

HSS-E Cobalt verzinkboren

Phantom HSS-E verzinkboren zijn gemaakt van hoogwaardig HSS Cobalt. De Phantom HSS-E verzinkboren staan bekend om een sterke snijkant, lange standtijd en breed inzetbaarheid.

Hieronder ziet u een overzicht van de Phantom HSS-E verzinkboren / verzinkfrezen:

  • Verzinkboor Ø 6,3 mm, schacht 5 mm, verzinkbereik 1,5 - 6,3 mm.
  • Verzinkboor Ø 8,3 mm, schacht 6 mm, verzinkbereik 2,0 - 8,3 mm.
  • Verzinkboor Ø 10,4 mm, schacht 6 mm, verzinkbereik 2,5 - 10,4 mm.
  • Verzinkboor Ø 12,4 mm, schacht 8 mm, verzinkbereik 2,8 - 12,4 mm.
  • Verzinkboor Ø 16,5 mm, schacht 10 mm, verzinkbereik 3,2 - 16,5 mm.
  • Verzinkboor Ø 20,5 mm, schacht 10 mm, verzinkbereik 3,5 - 20,5 mm.
  • Verzinkboor Ø 25,0 mm, schacht 10 mm, verzinkbereik 3,8 - 25,0 mm.
  • Verzinkboor Ø 28,0 mm, schacht 12 mm, verzinkbereik 4,0 - 28,0 mm.
  • Verzinkboor Ø 31,0 mm, schacht 12 mm, verzinkbereik 4,0 - 31,0 mm.

Overige maten en uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.

Vari verzinkboren

Phantom Vari verzinkboren hebben een speciale vertanding en verspanen ruim 30% sneller. De boren zijn gemaakt van HSS-E staal met 5% Cobalt. Met een Vari verzinkboor kunt u trillingsvrij en snel verzinken, met een rond en glad eindresultaat! De Vari verzinkboren van Phantom zijn voorzien van drie snijkanten en geschikt om zowel te boren als te frezen. De boren hebben een verzinkhoek van 90 graden, hebben een parabolisch geslepen spaankamer en een cilindrische schacht.

Deze verzinkboren / verzinkfrezen zijn universeel inzetbaar op vrijwel alle materialen zoals: staal, gietijzer, RVS, aluminium, PVC en koper.

Hieronder ziet u een overzicht van de Phantom HSS-E Vari verzinkboren in diverse uitvoeringen:

  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 6,3 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 8,3 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 10,4 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 12,4 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 16,5 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 20,5 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 25,0 mm.
  • Phantom HSS-E Vari Verzinkboor 90°, 3 snijkanten - 31,0 mm.

Verzinkborenset

Naast losse verzinkboren kunt u bij ons ook terecht voor verschillende verzinkborensets:

  • Phantom HSS cobalt verzinkfrezen set.
  • Phantom Cobalt verzinkfrezen set met schuin gat.
  • Phantom HSS-E Vari verzinkborenset.

Bekijk ook de overige borensets van hoge kwaliteit.

Wat betekent HSS, HSS-CO / HSS-E?

HSSstaat voor 'High Speed Steel' en betekent dat het gaat om snelstaal (ook wel sneldraaistaal genoemd). Met dit materiaal kunt u hoge (snij)snelheden behalen bij het draaien, frezen en boren. Snelstaal is een hooggelegeerd wolfraam-chroomvanadiumstaal, dat ongeveer tot 600 graden zijn hardheid blijft behouden. (ISO standaard = HSS). Wolfraam vormt samen met de koolstof zeer harde wolfraamcarbiden. Het element chroom zorgt ervoor dat het materiaal zeer hard is. Daarnaast maakt vanadium het staal taaier en verbetert de slijtagebestendigheid.

Snelstaal kunt u goed bewerken en levert daarnaast ook goede prestaties. Snelstaal is geschikt voor gereedschap dat erg warm kan worden, zoals metaalboren. HSS snelstaal metaalboren worden veel gebruikt, omdat deze boren goed tegen stoten kunnen en daarom beter geschikt zijn voor onderbroken bewerkingen. De aanduiding HSS wijst op een zwaardere kwaliteit, met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

HSSE-Co staat voor 'High Speed Staal Extra Cobalt'(ook wel HSSE), staat voor Cobalt gelegeerd snelstaal. (ISO standaard = HSS-E). Cobalt gelegeerd snelstaal biedt een hogere kwaliteit, vergeleken bij de standaard HSS gereedschappen. De toevoeging van Cobalt heeft een positieve invloed op de slijtvastheid bij hoge temperaturen. Cobalt gelegeerd snelstaal heeft een betere warmvastheid en standtijd dan standaard snelstaal. HSS-Co is harder en minder broos dan HSS. Kortom: Cobalt gelegeerd HSS biedt hoge prestaties door betere temperatuurbestendigheid. Daarbij is HSS-Co goed te bewerken en goed bestand tegen slijtage, waardoor HSS-Co zeer geschikt is voor onder andere: metaalboren, tappen en frezen.

De meeste gereedschappen van snelstaal met Cobalt legering hebben een typerende bruinachtige, bronzen kleur. Gereedschappen met Cobalt zijn zeer geschikt voor het bewerken van materialen zoals ongelegeerd staal, zacht roestvast staal, roestvrij staal, gietijzer, etc. (HSS-Co gereedschap is minder geschikt voor toepassingen bij hout of kunststof, door de specifieke wijze van verspanen.)

Snelstalen gereedschappen bieden een goede combinatie van hardheid, taaiheid en slijtvastheid. Dankzij deze eigenschappen zijn gereedschappen van snelstaal geschikt voor vele verschillende bewerkingen en toepassingen.

Verzinkboren kopen?

Industore heeft een breed assortiment voor verspanen. Naast verzinkboren leveren wij ook hoogwaardige spiraalboren, kernboren en plaatboren. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze productadvieurs!

Verzinkboren metaal voor Staal, RVS en Aluminium (2024)

FAQs

Welke verzinkboor heb ik nodig? ›

Kies voor een verzinkboor met schuin gat, 1 snijkant of 3 snijkanten. Verzinkboren met schuin gat worden vaak gebruikt in hout, harde kunststoffen en aluminium. Verzinkboren met 1 snijkant zijn geschikt voor ontbramen en licht verzinken. Deze verzinkboren zijn toepasbaar op licht metaal en kunststoffen.

Wat is de functie van een verzinkboor? ›

Met een verzinkboor kunt u een boorgat bewerken, zodat een schroef niet uitsteekt en dieper komt te liggen in het materiaal. Het verzinken van gaten zorgt voor een nette afwerking. Verzinkboren kunt u onder andere gebruiken voor: Het verzinken / soevereinen van schroefkoppen in diverse materialen.

Welke maat verzinkboor hout? ›

De Gamma verzinkboor 10mm is uitermate geschikt om gaten in hout en kunststof te verzinken. Verzinken gebeurt meestal bij de nabewerking van een geboord gat. De conische verzink... De Gamma verzinkboor 10mm is uitermate geschikt om gaten in hout en kunststof te verzinken.

Hoe weet ik welke maat verzinkboor ik moet gebruiken? ›

Verzinkboren kunnen ook worden gebruikt om bramen te verwijderen die zijn achtergebleven bij het boren of tappen. Een eenvoudige vuistregel is om een ​​verzinkboor te kiezen die 50% groter is dan de diameter van het gat .

Welke boren voor staal? ›

Voor staal zijn er dus diverse boren op de markt, allen zijn wel metaalboren. Voor staal met een laag koolstofgehalte raden wij onze hss geslepen metaalboor aan. Wanneer het staal harder is kunt u beter onze titanium gecoate metaalboor aanschaffen, deze boor kan namelijk hogere temperaturen aan.

Kan je in staal schroeven? ›

Schroeven in staal kan met zogenaamde zelftappers of ook wel plaatschroeven. Deze soort schroeven zijn voorzien van zelf tappend schroefdraad.

Hoe voorkom je wegglijden boor? ›

Voorkom dat de boor wegglijdt

Om dit te voorkomen, kunt u bij het boren in metaal een putje maken op de boorlocatie met behulp van een centerpons of een spijker en een hamer. Bij het boren in keramische tegels kunt u een stukje schilderstape of een pleister op de boorlocatie plakken om wegglijden te voorkomen.

Hoe gebruik ik een verzinkboor? ›

Verzink het gat Plaats de punt van de verzinkboor over de markering voor het gat en oefen druk uit, waarbij u deze in het oppervlak van het hout leidt . Hierdoor ontstaat een bredere opening aan de bovenkant van het gat, waardoor de schroefkop gelijk met het oppervlak komt te liggen.

Hoe diep moet ik een verzinkboor boren? ›

De diepte van de verzinking mag niet meer dan 60% van de dikte van het materiaal zijn. Dieper en u riskeert de structurele integriteit van het materiaal en het onderdeel. Als uw verzinking die diepte moet overschrijden, zorg er dan voor dat de gaten ver genoeg uit elkaar liggen om onnodige spanning te voorkomen.

Heb ik een verzinkboor nodig? ›

Maar voor hardhout zijn verzinkboren een must als u de schroefkop vlak wilt hebben, of als u deze volledig onder het oppervlak wilt verbergen door er houtvuller of een plug boven te plaatsen . Een alles-in-één bit/verzinkboor is het gemakkelijkste en meest nauwkeurige type om te gebruiken.

Welke verzinkboor voor schroeven? ›

De meest voorkomende verzonken hoek voor schroeven is 82 graden op basis van de Unified Thread Standard.

Hoe vind ik de diameter van een verzinkboor? ›

> Een eenvoudige vuistregel is om een ​​verzinking te kiezen die 50% groter is dan de diameter van het gat > Verzinkingsdiameter = 1,5 x boutmaat (gat) diameter > Bijv.: Voor een 1/4-20 bout, vermenigvuldig de diameter (. 250) x 1,5 = . 375. Dit komt overeen met een verzinking van 3/8”.

Hoe weet ik welke boor ik moet gebruiken? ›

Stel u hebt een plug met een diameter van 8 mm, dan is een boor met een diameter van 8 mm vereist om de pluggen en schroeven vast te zetten. Door dezelfde diameter te gebruiken in zowel de plug als de boor, weet u dat de plug strak in het gat komt te zitten. Hierna kunt u een schroef strak in de plug schroeven.

Hoe wordt een verzinkboor gemeten? ›

Huidige hulpmiddelen voor het meten van verzinkingen omvatten een plunjertype meter met een conische vorm, ontworpen om nauw aan te sluiten op het oppervlak van het verzinkingsgat . De hoek van de plunjer op de verzinkingsmeter geeft een specifieke hoek aan (30 - 130 graden).

Top Articles
Play It Again Sports Wilmington Photos
Cvs Monroe Corners Monroe Nc
No Hard Feelings Showtimes Near Metropolitan Fiesta 5 Theatre
Duralast Gold Cv Axle
Hotels Near 625 Smith Avenue Nashville Tn 37203
Mackenzie Rosman Leaked
Black Gelato Strain Allbud
United Dual Complete Providers
Mndot Road Closures
Jscc Jweb
What is the surrender charge on life insurance?
10 Great Things You Might Know Troy McClure From | Topless Robot
The Weather Channel Facebook
What to do if your rotary tiller won't start – Oleomac
Theycallmemissblue
Craigslist Pets Athens Ohio
Moonshiner Tyler Wood Net Worth
Ally Joann
Swgoh Blind Characters
Maxpreps Field Hockey
Aliciabibs
Vht Shortener
Grave Digger Wynncraft
Courtney Roberson Rob Dyrdek
Trust/Family Bank Contingency Plan
Halsted Bus Tracker
Emily Katherine Correro
Wasmo Link Telegram
Soiza Grass
Serenity Of Lathrop - Manteca Photos
Green Bay Crime Reports Police Fire And Rescue
Sinfuldeeds Vietnamese Rmt
Montrose Colorado Sheriff's Department
Ljw Obits
Reborn Rich Ep 12 Eng Sub
Bay Focus
Craigslist Georgia Homes For Sale By Owner
Honda Ruckus Fuse Box Diagram
Mta Bus Forums
Boggle BrainBusters: Find 7 States | BOOMER Magazine
Skyrim:Elder Knowledge - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP)
Dying Light Nexus
Sept Month Weather
Craigslist Odessa Midland Texas
All Characters in Omega Strikers
Sams Gas Price Sanford Fl
Tommy Bahama Restaurant Bar & Store The Woodlands Menu
Breaking down the Stafford trade
Sacramentocraiglist
Download Twitter Video (X), Photo, GIF - Twitter Downloader
Land of Samurai: One Piece’s Wano Kuni Arc Explained
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5277

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.