Cobalt boren kopen? Bij ons wél uit voorraad leverbaar! (2024)

Cobalt boren kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Alle maten cobalt boren, ook de hele dikke en tussenmaten zijn uit voorraad leverbaar. Bij de dikke maten cobalt boren is er overigens de keuze uit exemplaren met afgedraaide kolf of niet afgedraaid, dus op deze manier kunt u cobalt boren bestellen die in een standaard boormachine gebruikt kunnen worden maar ook in een draaibank.

Wat is een cobalt boor?

Wanneer u op zoek bent naar een professionele cobalt boor, weet dan dat u die kunt vinden in deze categorie. De door ons verkochte cobalt boor is bijzonder geschikt voor het boren van gedetailleerde gaten door diverse harde metaal soorten zoals RVS en inox. Om deze reden wordt de cobalt boor ook wel RVS boor genoemd. Volgens DIN338 zijn cobalt boren speciale soorten metaalboren. De cobaltboor is gelegeerd met 5% cobalt. Cobalt is een keihard materiaal en dat maakt deze cobalt boor een zeer harde soort metaalboor. Verder is de snijhoek 135 graden in plaats van de gebruikelijke 118 graden, er wordt dus met meer oppervlak geboord bij de cobalt boor.

Snijhoek cobalt boren

Zoals u hierboven heeft gelezen is de snijhoek bij een cobalt boor groter dan bij andere metaalboren. De normale snijhoek van 118 graden gaat dan ook niet op bij cobalt boren. Dit heeft uiteraard een goede reden. Door deze aan te slijpen in een hoek van 135 graden heeft deze dus meer oppervlak om te boren, er wordt dus eerder in de breedte geboord dan in de diepte. Bij een normale metaalboor wordt de complete breedte van het gat pas later bereikt.

Hanteren cobalt boren

Zoals u ongetwijfeld al gelezen heeft is onze cobalt boor een boor voor metaal gelegeerd met 5% cobalt. Deze cobalt boren zijn speciaal ontwikkeld voor het boren in RVS, inox en andere harde en moeilijk te verspanen metaalsoorten. Vandaar dat cobalt boren vaak RVS boren genoemd worden. De booris met cobalt gelegeerd maar in de volksmond wordt er eigenlijk altijd cobalt boor of RVS boor gezegd.

Wanneer u andere metaalboren wilt gebruiken om te boren in een van deze materialen, zult u merken dat de boor veel te snel warm wordt en hierdoor zal verbranden. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarom is het verstandig om een cobalt boor aan te schaffen wanneer u in harde metaalsoorten wilt boren. De cobalt boren zijn warmtevast en kunt u gebruiken, in combinatie met goede boorolie, om te boren in RVS en inox. Met een cobalt boor dient u rekening te houden met het toerental van uw boormachine. Stel het toerental lager in dan bij het boren in zachtere metalen, hierdoor boort u makkelijker en zal de cobalt boor minder snel slijten. Uiteraard kunt u cobalt boren ook gebruiken in andere materialen, maar houdt er rekening mee dat ze sneller breken door de hardheid. De cobaltboor hoeft dus niet voor iedere toepassing de uitstekende keuze te zijn.

Levensduur cobalt boren

Het is logisch dat u zich afvraagt wat de levensduur is van de cobalt boren die wij verkopen. Alle boren in ons assortiment zijn van uiterst goede kwaliteit. Vaak hangt de levensduur van de cobalt boor af aan hoe een ieder met de boor omgaat. Er zijn een aantal punten waarmee u rekening moet houden wanneer u met cobalt boren aan de slag gaat. Ten eerste moet u een laag toerental aanhouden wanneer u met deze boor gaat boren. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat u goede koeling gebruikt wanneer u met cobalt boren gaat boren. Hier kunt u bijvoorbeeld onze boorolie voor gebruiken. Zonder goede koeling zullen de RVS boren snel te warm worden met risico op verbranden. Goede koeling bij het boren met een cobalt boor of RVS boor is van cruciaal belang. Als het materiaal heet wordt, dan verhardt het en wordt goed boren onmogelijk.

Waarom zijn cobalt boren zo duur?

Veel webshops schrijven dat hun cobalt boren een cobalt coating hebben maar dat is niet best. Een goede cobalt boor is gelegeerd met cobalt, daardoor krijg je een boor die echt goed in RVS kan boren. Helaas is de winning van cobalt in mijnen niet eenvoudig en daarom is de grondstof ook ontzettend duur. Voor specifiek werk is er echter geen andere manier om goed te boren dan door gebruik te maken van goede cobalt boren. Let wel goed op want zoals met iedere soort boren is er ook bij deze soort een groot verschil in kwaliteit. Veel aanbieders verkopen dit soort boren voor een zeer lage prijs maar vervolgens krijgt u uw klus niet geklaard. Zeker bij materialen als RVS of inox is de kwaliteit van de boor zeer belangrijk, evenals de koeling van boor en werkstuk.

Cobalt boor / boor voor RVS / boor voor inox

Onze cobalt boor wordt ook wel 'boor voor RVS' of 'boor voor inox' genoemd. Dit komt doordat deze boor voornamelijk gebruikt wordt voor moeilijk te verspanen materialen zoals deze. Op onderstaande afbeelding ziet u onze cobalt boor.

Cobalt boren kopen? Bij ons wél uit voorraad leverbaar! (1)

Bij veel webshops kunt u oneindig veel bestellen en na uw bestelling blijkt het dat de boren niet op voorraad zijn, dus moet u lang wachten voordat uw bestelling aan huis is en u verder kunt gaan met uw klus. Wij, bij Boorkopen.nl, werken anders. De voorraad cobalt boren die u in de webshop bij de producten ziet staan is het daadwerkelijke aantal dat wij op het moment in ons magazijn hebben liggen. Zo weet u altijd zeker dat uw bestelde cobalt of RVS boren direct leverbaar zijn. Alle exemplaren die u op werkdagen voor 16:00 uur besteld zullen dezelfde dag nog verstuurd worden. Dat is fijn, want dat betekend dat u snel kan beginnen of verder kunt gaan aan uw klus. Heeft u toch meer boren nodig dan onze eigen voorraad, dan is dat vaak geen enkel probleem. U kunt altijd contact opnemen met ons en wij geven u de levertijd van de cobalt boren aan. Meestal is het dan binnen enkele dagen leverbaar.

Wanneer wordt uw cobalt boor verstuurd?

Zoals wij weten ontvangt u uw bestelling liever gisteren dan vandaag. Om die reden doen wij ons uiterste best om uw bestelling met cobalt boren of RVS boren zo snel mogelijk bij u aan huis te krijgen. Plaatst u een bestelling op werkdagen voor 16.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag verzonden, tenzij dit anders staat aangegeven door bijvoorbeeld vakantie. PostNL zal er vervolgens alles aan doen om uw bestelling zo snel mogelijk af te leveren, meestal is dit de dag na bestelling. Uiteraard kan bij de post enkele vertraging oplopen, vooral tijdens drukke periodes. We hopen natuurlijk dat dit niet gebeurd maar mocht dit gebeuren kunt u altijd contact met ons opnemen en zullen we samen kijken naar de beste oplossing.

Goede kwaliteit cobalt boren voor RVS en inox kopen? Uiteraard bij Boorkopen.nl

Cobalt boren kopen? Bij ons wél uit voorraad leverbaar! (2024)

FAQs

Cobalt boren kopen? Bij ons wél uit voorraad leverbaar!? ›

Cobalt boren zijn uit voorraad leverbaar. Indien wenselijk kunnen deze afgehaald worden op onze locatie in Veenendaal. Graag een belletje naar 0318-769003, zodat wij de boren klaar kunnen leggen bij de afhaalbalie.

Wat zijn de beste cobalt boren? ›

Cobalt gelegeerde geslepen metaalboren

De cobalt gelegeerde metaalboor is de metaalboor van de beste kwaliteit. Doordat deze boor met 5% cobalt is gelegeerd is deze geschikt om in RVS en inox te boren, dus geschikt voor de hardste metalen.

Wat zijn de sterkste boren? ›

Cobalt Metaalboor HSS geslepen is geproduceerd uit één stuk staal met toevoeging van Cobalt. Cobalt is een keihard materiaal wat met de legering wordt toegevoegd. De hardheid van de metaalboor gaat hierdoor omhoog. Wanneer u in hardere metaalsoorten en RVS wilt boren, dan is de metaalboor Cobalt de beste keuze.

Hoe herken je een cobalt boor? ›

Je herkent een HSS-tin metaalboor door de goudkleurige coating. Een cobalt metaalboor (HSS-Co) bestaat uit 5 procent cobalt. Deze boor is geschikt voor het boren in hardere metalen zoals RVS, messing, gietijzer, koper en brons.

Kun je cobalt boren slijpen? ›

Snijhoek cobalt boren

De normale snijhoek van 118 graden gaat dan ook niet op bij cobalt boren. Dit heeft uiteraard een goede reden. Door deze aan te slijpen in een hoek van 135 graden heeft deze dus meer oppervlak om te boren, er wordt dus eerder in de breedte geboord dan in de diepte.

Wat is het verschil tussen HSS en HSS-G? ›

HSS-G metaalboren zijn geslepen boren. Deze worden ook wel HSS-S genoemd. In tegenstelling tot HSS-R boren worden de spiraalvormige groeven bij HSS-G boren in het reeds gehard materiaal geslepen in plaats van geperst.

Wat is HSS cobalt? ›

KOBALT / COBALT GELEGEERDE HSS BOOR

Bij deze boren is er kobalt / cobalt toegevoegd aan het basismateriaal. Hierdoor is een HSS Cobalt (HSS-Co) boor harder en minder broos en bieden deze boren een betere weerstand tegen warmteontwikkeling, wat o.a. resulteert in een langere standtijd.

Waarom cobalt boren? ›

Bij deze boren is er een kleine hoeveelheid kobalt aan de gewone HSS legering toegevoegd. Door deze toevoeging hebben deze boren een veel betere slijtvastheid bij hogere temperaturen dan gewone HSS boren. De boren blijven dus langer scherp en behouden langer hun stevigheid.

Welke boor is geschikt voor gehard staal? ›

Voor het boren van hard metalen zoals gietijzer adviseren wij je een HSS met cobalt metaalboor. Dit is een boor die bestaat uit een legering van HSS met vijf procent cobalt. Met een verzinkboor kun je metaal verzinken en afbramen. Kernboren worden vooral voor het boren van grote diameters ingezet, groter dan 12 mm.

Wat zijn goede Steenboren? ›

De 6mm steenboor is de goede boor wanneer u wilt boren in zachte steensoorten zoals baksteen, cellenbeton, kalkzandsteen of gips.

Wat betekent de afkorting HSS? ›

Metaalboren zijn meestal gemaakt van het materiaal HSS. Dit staat voor High Speed Steel, in het Nederlands ook wel snelstaal genoemd. Je kunt met dit materiaal hoge snelheden behalen als je gaat boren, frezen of draaien.

Kun je een gaatje boren in gietijzer? ›

Boren in gietijzer is geen alledaagse bezigheid. Desondanks kan het nodig zijn om een gat te boren in dit materiaal, en u wilt deze taak het liefst zonder enige beschadigingen of complicaties volbrengen. U kunt onze HSS boor of onze titanium boor gebruiken voor het boren in gietijzer.

HOE boren in hard metaal? ›

Boren in metaal doe je het best langzaam. Hoe harder het materiaal en hoe groter het gat, hoe lager de boorsnelheid moet zijn. Een voorbeeld: boor je met een 5 mm boortje in aluminium, dan kun je het toerental instellen op 1.500. Gebruik je hetzelfde boortje in RVS, dan is 600 toeren per minuut wel het maximum.

Kun je een kobaltboor slijpen? ›

Het slijpen van kobaltbits is een fluitje van een cent met een standaard snijvloeistof, en ze verliezen niets van hun sterkte of duurzaamheid tijdens het proces . Het enige risico is het verlies van de gouden kleur die kobalt doorgaans aan het staal toevoegt, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor een scherp, hoogwaardig product.

Kun je met een Betonboor in steen boren? ›

Met een steenboor kun je absoluut niet door beton heen boren, terwijl dit met een betonboor wel het geval is.

Kun je met een accuboormachine in steen boren? ›

Accuschroefboormachine: veelzijdig in gebruik; geschikt voor zowel schroeven als boren in de meeste metaal- en houtsoorten, maar weer niet geschikt om te boren in hard gesteente en/of beton. Accuklopboormachine: erg handig voor het boren in hard gesteente, zoals bakstenen.

Wat is een goed merk boren? ›

HSS-TiN. De HSS-TiN boren zijn voorzien van een goudkleurige titanium nitride coating. Deze coating heeft een hoge taaiheid, waardoor de snijvlakken van de boor beter beschermd worden en je boor dus langer scherp blijft en minder snel beschadigt.

Top Articles
NiOh 2 - poradnik do gry | GRYOnline.pl
NiOh 2: Złoty zamek, solucja | GRYOnline.pl
Friskies Tender And Crunchy Recall
Best Pizza Novato
Craigslist Pets Longview Tx
Robot or human?
Mopaga Game
Mcfarland Usa 123Movies
Comcast Xfinity Outage in Kipton, Ohio
Holly Ranch Aussie Farm
Bustle Daily Horoscope
Kagtwt
Lima Crime Stoppers
Nonuclub
Sarpian Cat
Craigslist Alabama Montgomery
Dumb Money, la recensione: Paul Dano e quel film biografico sul caso GameStop
Classic | Cyclone RakeAmerica's #1 Lawn and Leaf Vacuum
Northeastern Nupath
All Obituaries | Buie's Funeral Home | Raeford NC funeral home and cremation
CANNABIS ONLINE DISPENSARY Promo Code — $100 Off 2024
Buy Swap Sell Dirt Late Model
Loves Employee Pay Stub
Pjs Obits
Which Sentence is Punctuated Correctly?
Cookie Clicker Advanced Method Unblocked
January 8 Jesus Calling
Kitchen Exhaust Cleaning Companies Clearwater
Login.castlebranch.com
Willys Pickup For Sale Craigslist
Dtlr On 87Th Cottage Grove
Emily Katherine Correro
Mississippi State baseball vs Virginia score, highlights: Bulldogs crumble in the ninth, season ends in NCAA regional
Tmka-19829
Ukg Dimensions Urmc
Trivago Sf
Thor Majestic 23A Floor Plan
Mbfs Com Login
Does Target Have Slime Lickers
Conan Exiles Tiger Cub Best Food
Tom Kha Gai Soup Near Me
Skyward Cahokia
Sandra Sancc
Backpage New York | massage in New York, New York
Movie Hax
Dragon Ball Super Card Game Announces Next Set: Realm Of The Gods
Craigslist Pet Phoenix
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
Treatise On Jewelcrafting
Home | General Store and Gas Station | Cressman's General Store | California
Raley Scrubs - Midtown
Obituaries in Westchester, NY | The Journal News
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5275

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.